EEN VITALERE TOEKOMST

De FeelClub.
Elke zaterdag vol activiteiten gericht op een betere vitaliteit.

HET IDEE

Elke zaterdag is er een FeelClub. Een laagdrempelige activiteitendag toegespitst op deelnemers met een licht verstandelijke beperking. Het programma omvat activiteiten die stuk voor stuk de vitaliteit bevorderen. De benadering is hollistisch: het gaat om zowel de doelgerichte verbetering van de fysiek (en vermindering van de fysieke beperkingen), als om de versterking van de mentale weerbaarheid als om de sociale interactie.

LEUKE ACTIVITEITEN

Geen FeelClub is hetzelfde. Wij leerden al snel dat aandacht bij deze groep snel wegebt. Daarom is dit doorvertaald in het dagprogramma. De activiteiten zijn kortdurend, elke keer anders en altijd leuk om te doen. Werken aan je vitaliteit maken wij zo heel aantrekkelijk.

SPORT

Doelgericht bewegen.

De sport vindt plaats in de professionele gym met zorgvuldig voorbereide oefeningen en aandachtige begeleiding. Elke beweging is daardoor doelgericht, persoonlijk en veilig. De focus ligt op verbetering in stabiliteit, flexibiliteit, coördinatie, kracht, snelheid en uithoudingsvermogen.

FIJNE MOTORIEK

Prikkelen door denken en doen.

De fijne motoriek wordt getraind met spelletjes waarbij je eerst een oplossing moeten bedenken om deze daarna nauwkeurig uit te voeren. Denk aan hand-oog coördinatie, puzzels en quizjes.

EXPRESSIE

Leer jezelf beter te uiten.

Jezelf beter en vrijer kunnen uiten, leer je in de expressie-activiteiten zoals dansexpressie en bewegen op muziek.

SPEL

Met veel spel en plezier.

Elke activiteit bezit een hoog speel- en pleziergehalte. Met spel, uitdaging en wedstrijdjes. Zo leer je op speelse wijze jezelf te verbeteren. Leren winnen maar ook leren verliezen. De spelactiviteiten zijn talrijk: muziek maken, toneelspel, ons eigen Fit-Spel, Nintendo’s Just Dance maar ook darten, boogschieten, kegelen en zelfs watergevechten op de binnenplaats.

GEZOND ETEN

Een lekkere en gezonde lunch.

Bij de gezamenlijke bereide en genuttigde lunch richten we ons op het aanbieden van een lekkere, gevarieerde en gezonde maaltijd. Niet vanuit magere diëten of afgewogen calorieën maar met bewuste keuzes en verse ingrediënten. Zo leer je je eetgewoonten te doorbreken en maak je kennis met nieuwe smaken en gerechten.

VERBINDING

Gezellig samen met je vrienden.

De FeelClub is ook een ontmoetingsplek. Door samen te spelen, samen te bewegen en samen te eten, ontstaat er een heel ongedwongen en gemoedelijke sfeer. Je ontmoet je nieuwe kameraden en er ontstaan waardevolle vriendschappen.

STIJL

Echte aandacht en begeleiding.

Bij ons draait het om de zorg en aandacht voor onze deelnemers zelf. Dat vergt een flexibele instelling. Wij geloven in de echte aandacht en 1-op-1 begeleiding. Vanuit betrokkenheid, vanuit empathie. Wij faciliteren een veilige omgeving waarin je je thuis voelt en waar je je vrijelijk kunt uiten.

SMILESTONES

De FeelClub de studio in.

Met ons Smilestones® programma verbinden wij mijlpalen aan glimlachen. Je spaart voor leuke en gepersonaliseerde cadeautjes zoals caps, shirts en keycords. Onlangs organiseerden wij, samen met vrijwilligster Angela, een professionele photoshoot. Dat bleek een schot in de roos!

DEELNAME

Is de FeelClub wat voor jou? Kom een kijkje nemen!

Top! Iedereen met een licht verstandelijke beperking nodigen wij graag uit om deel te nemen aan de FeelClub op zaterdag. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden en het plannen van een superleuke meedoe-proefdag.